December 24, 2009

~USIA YG DIHITUNG~

23 DISEMBER....
Baru je sejam hari tu berlalu..
Mesti ramai yang tak tahu kan tarikh apa ni..
Apa la korang ne..teruk betul...
Tarikh keramat tu taw tak...(hahaha)
 
Ok..ok...kecoh betul...
Aku nak beritahu la ne..
Kepada sesiapa yang mengingati tarikh ne...
Aku amat-amat terharu..
Dan kepada sesiapa yang tak tahu apa-apa pasal tarikh ne...
Aku tak kesah pon...(dalam hati ada sedih jugak la)

SELAMAT HARI LAHIR YG KE-20...
Kepada Haifa yang comel tu...(perasan)

Aku dah melangkau ke alam 20-an..
Pejam celik..pejam celik...
Dan 20 tahun...
Pejam celik...pejam celik...
Dan 60 tahun...
Usia semakin meningkat...
Mengajar aku erti kehidupan..
Mengajar aku erti tanggungjawab..
Mengajar aku erti kesabaran..
Banyak lagi yang perlu aku kenali..

Manusia pertama di atas muka bumi ini..
Yang aku nak ucapkan beribu-ribu, berjuta-juta, berbillion-billion..
Terima kasih yang tidak terhingga ialah...
MAK N ABAH...
Epa sayang mak..
Epa sayang abah..
Tak ada apa di atas dunia ni boleh ganti mak n abah..
Tak ada apa di atas dunia ne dapat epa balas segala jasa mak n abah..

Dan juga kepada kawan-kawan yang wish..
Samada mesej atau kat facebook..
Terima kasih jela aku dapat ucapkan..
Aku hargai peringatan korang tu..
Tapi, mana hadiah yer???
Dan yang paling penting..
Kawan2 yang bagi surprise kat aku..
Bika, Balqis, Kak Arie n Anum..
Tak pasal-pasal aku wangi semerbak tadi...
Bedak sejuk+losyen+colgate=rupa aku mcm org tua..
Nasib baik la tak ada telur+tepung..
Tak sanggup aku..

Dan juga kepada NURUL..
Thanx la coz tak lupe besday org taun ne..
Jadi org 1st lagi tu wish..
Kalu lupa jugak, tak taw la pe jadi ngan plan kita..
Hancur..berkecai agak yer..

Akhirul kalam...
Hargai setiap detik dalam hidup kita ini..
Kita tidak tahu kapan bila ajal kita..
Bersyukur sentiasa kehadrat ILLAHI..
DIA memberi kita hidup hingga ke hari ini..
Dalam nikmat IMAN dan ISLAM.
Alhamdulillah....





 

6 comments:

ezzah_puteri said...

happy birthday dear!

Kucai said...

nurul je...?? ak..??

huhu T_T

hmm.. epi bsday epa....

n jgn lpe wish bsday kat ak gak.. ak tua ko s'ari...

ak 22dec huhuhu...

nurul x wish ak pun... T_T

sedihhh... huhu.. T_T

Haifa said...

~ezzah~

tq esah..hehe..hadiah xad ker?(^_*)

~kucai~

22hb??haha..
sek bek ko yg kuar dlu..
so, ko ne abg r..abg kucai..hoho..
alahai..
tucink2 plak..
nurul xwish pon nk mrajuk ke?
dia nk wat surprise r..
sj je xnk wish kat ko..
bez x hadiah 2?hehe...
penat taw ktorg pusing mega n ECM tok cri hadiah ko...

Fatiehah said...

dengar tu kucai..
penat taw jalan2 dlm mega..dr kul 10pg, smpi 10mlm..
ilang lemak ak..

Haifa said...

fatiehah~

rul ad lemak ke?
mcm xad jer....xpenah pon jumpa..

Fatiehah said...

ada..terselit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...