August 16, 2010

~Diari 5&6 Rmadhan 1431H~



Hohoho~~Selamat meneruskan hari puasa anda..Moga puasa hari ini lebih banyak pahalanya dari puasa semalam..InsyaAllah...=D

Disebabkan kekangan masa yang berlaku semalam, jadi aku combine kan cerita semalam dan juga hari ini..Bolehkan?Nobody care right?hahah~Lantak lew..Tapi aku rasa tak ada sape pon yang baca blog aku ni..Boring semacam je aku rasa.Biaq pi la.Janji aku bahagia..kuikuikui..



Most of the story kali ini berkisar kepada kisah aku pergi Kuantan semalam.Yer, semalam aku pegi Kuantan.Nape yer?Memang pun dah tak ada tempat lain dah nak pergi.Lagipun nak jumpa Si Siput UMP tuh.Rindu kat dier..Bukan selalu dapat date.Susah taw orang2 buzy macam kami ini nak date2..Baik, cukup merepek kerepek kita tuk hari ni yer..


Aku just terharu je ngan best friend aku tu..Tiap kali jumpa je mesti ada something dia bagi.Semalam dapat TABUNG BEAR yang gedabak.Aku nak kecik je dia bagi yang besar.Motif yer suh kite menabung tuk beli hadiah bufday dier taun depan..Ada ke patut..Ish3x.Then, belanja aku n kawan2 yer makan kat RASAMAS..Kaya sungguh sahabat aku tu..hahah~


Sudah.That all.Tak boleh cakap banyak2 pasal siput tu.Kang tak pasal2 dia delete entri ini!!Wat penat je aku merepek-kerepek-tempeyek ni..Baik, selamat berpuasa sume.Jangan lupa solat, baca al-Quran, berzikir n solat terawikh malam ni yer..







Adab berpuasa untuk hari ini :-


Mempraktikkan amalan sunah seperti segera berbuka apabila masuk waktunya, berbuka dengan buah tamar (kurma) dan jika ia tiada memadailah dengan segelas air serta melambatkan makan sahur.

4 comments:

Fatiehah said...

jgn letak jwtn tu..kang ad yg kate org mkn duit haram.

Haifa said...

baiklah~~~

violet VC said...

cik siput blnje?? wah bestnyee...
ble la cik siput nak blnje owg kl plak..hoho

Fatiehah said...

kak vc: org kl tu kn la dtg pahang..xpon ganu ke..
boleh jer..
kita makan budu byk2..haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...