June 3, 2009

~KESIBUKAN YANG MEMENATKAN~

Bertemu kita sekali lagi di entri yang seterusnya...macam skema jer..tukar2..

Kali ne aku nak cite pe yang aku lakukan ujung migu yang lepas..perkara yang bagi aku agak penat r...

Migu lepas berlaku 2 program yang agak penting bagi aku..iaitu majlis perkhawinan kazen aku ngan training of trainers (betul ke eja ne?) tuk KISOSA (program yang akan dibuat oleh bekas2 pelajar SMKA Kerian kepada junior2 yang masih ada kat sekolah 2)..kedua-dua program ne berlaku kat perak..aku yang masih di muadzam ne balik le ke perak dengan menaiki bus jew..org miskin katekan..huhu..

Perjalanan balik yang memerlukan 9 jam 2, terasa teramat la panjang..malam baru aku sampai ke kuala kangsar..bus mcm lembab plak kali ne..mayb banyak kete kot..sampai je umah, lepak2 jap ngan famili..pas2, bumm!!!mati syahid...

Keesokan yer, dengan kepenatan yang masih bersisa..bergerak plak ke sekolah di sebelah petang yer..poei sekolah nek kete kina..chepah pon ad sekali..riuh-rendah dlm kete 2 ktorg sembang..almaklum, lme beno xjumpa yer..yang cik kina ye plak masih sempat nak g car wash..dh lmbt dh masa 2 klu diikutkan..bak kate kina "ala, kawan2 jer..xkan la xbagi daftar lambat kowt"..betol3x..so, teruskan la niat dia 2 nak basoh keta..

Sampai2 jer..disambut oleh cik ezzah, cik asma n cik ad...kebetulan plak tyme 2 dyorg ada kat luar asrama tempat ktorg akan menginap..aspuri la..5 taun dlu penah duk cna..ada bangunan baru yang dah ciap..tapi tak berpenghuni lagi..lawa siot..jelez tul kat junior2..

T.O.T 2 berjalan dengan lancar selama 2 hari..tp yang menyeronakkan yer bkn yer program 2..tapi, jumpa kawan2..hahaha..ktorg tak fokus sgt pon kat program 2..fokus kat kawan2 jer..malam 2, sembang sampai tak ingat nak tido..

Dapat jumpa mimi (my best pal), wa, nazirah, nisa, oyah, ayuni, aznah, odah, n nm2 yang dh senarai kat atas td..kalau la sume dak pompan batch 02-06 leh join, msti best giler r..tapi suma bz ngan hal masing2 kan..nak wat cmne..

Tengah hari sabtu 2, abis la t.o.t 2..ktorg sume pon gerak r balik..insyaAllah, tyme KISOSA nti kita jumpa lagi yer...



mimi, wa n aku..
best friend 4 ever..

my best pal..
luv u mie... :-*


fasi2 yg tak bertauliah..
berangan sungguh nak jadi fasi..:p


(tak boleh upload gambar banyak2..nti ezzah mare..coz byk gambar sme ngan dia..huhu..ezzah jahat...)


Aku rushing balik kole kangsor tuk hadiri majlis pernikahan kazen aku plak...naseb baek la sempat..klu x, melepas aku nak tengak dyorg menikah..dah selesai majlis 2, ktorg berciap sedia tuk kenduri keesokan hari yer..aku tolong r ape patut...penot siot..balik umah dlm kul 12 lebih kot..mmg xsempat nak mandi..landing2..xleh bangun dah..cadang yer nak landing kejap jer..rehat2 kn badan..lebohh..aku pon musykil nape...haha..

Sok yer (yakni hari ahad) hari perkhawinan yer tiba..macam2 keje aku wat..ambik hadiah la, bagi sourviner la, angkat makanan la..n yang paling penting keja paling berat ialah...makan..haha..wajib woo...sedap tul lauk2 katering 2..makan hidangan pengantin lagi tu..

Tyme kenduri 2 berlaku satu perkara yang tidak diingini..KECURIAN..ada org yang tak dikenali telah masuk salah satu bilik umah mak sedara aku 2...naseb baek la dalam bilik 2 ada satu jer handbag..kalu x, mmg kaya la pencuri 2..duit telah hilang..dalam beratus juga kalu tak cilap aku..so, sape2 yang nak wat kenduri kn, berjaga2 la..skrg mmg trend pencuri macam ne..tyme org sibuk2 mcm ne la dyorg cari pelung nak mencuri..

Tak pe...sambung balik cite aku..hehe..selesai sume2 yer sebelah petang..ktorg balik r umah..malam nati kena g umah mak sedara aku ni balik..ada majlis buka hadiah n potong kek..huhu..seday..aku xdapat join..sebab bus aku ke kuantan kul 9 malam 2..kempunan la aku nak makan kek...huk3x..sampai umah..dengan kelam-kabut n penat yer aku kemas2 barang..kul 8 gerak ke ipoh..naek bus dari cna..sampai sebetul2 yer kat bumi muadzam ne dalam kul 11 pagi hari isnin...penat yer..tak cukup tido..

Kul 2 plak ada class sampai kul 5..sambung lagi 7 sampai 10..pas2 ada meting plak sampai 12 gak kot..bayang kn la..tak ke penat 2..sepatut ye, pas2 ada discussion skit tuk assigment kna present hari selasa..xleh2..aku tak tahan dah..balik2 bilik tak leh tido plak..sebab penat sangat kot..


siapalah my mr.right??
masih kosong lagi..
sape nak??masuk la meminang..
keh3x..gatai!

my siblings..
tp tak cukup dong..
kakak n abang tak ada..huhu..

ne la pengantin yg sebenar..
ktorg testin2 je pelamin 2..hehe..
abg pian n kak yong..
moga berkekelan ke akhir hayat.




Aku dah penat bercerita ne..korang pn mesti penat membaca (bagi yang sudi membaca la)..so, akhir kalam, penat2 kan la diri anda..senyum.... :p




2 comments:

ezzah_puteri said...

..upload le pic byk2!!

..owg x marah pon..

..hak3!!

haifa said...

xmau la..
dah la gambo byk sme..
kantoi plak ko bluetooth dr org..
haha..:p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...