May 6, 2009

~UNLUCKY MONDAY~

urm.....
kali ne aku nak cite ape yang terjadi dekat aku last monday..

sedih+malu+kecewa+menyesal = aku tension

kisah ne berlaku dalam kelas PR(public relation)..
iaitu salah 1 subjek yang aku kena ambik tuk special sem ne..
kami telah dibahagi2 kan kepada group2 dgn mengikut urutan nama dalam list nama class..

nama aku kan bermula dengan "na"...
so, dekat2 ngan nama laki2..
disebabkan itu aku telah dimasukkan dalam group laki...
n just 2 orang je pompan dalam group tu...
aku ngan nadia...

disebabkan aku tak pernah dapat group yg sedemikian rupa sekali...
aku pon dengan sesuka ati ye telah join group lain tanpa kebenaran mis Azila (lecturer)..

n dipendekkan cerita...
pasal aku join group lain ne telah kantoi...
sebab ye nama aku telah dipanggil oleh mis tuk present ktorg py study case kat depan..
memang aku tak tahu nak wat pe tyme 2...

alih2...mis cakap kat dalam lecture hall 2 dengan pakai mic..
"sapa2 yg tukar group tanpa kebenaran saya, saya akan bagi diskaun"
aduh....macam nak menitik air mata ne tahan malu..
dah la mark aku kena potong lagi..

tyme break aku try r nak pujuk mis lagi tuk bagi aku stay ngan group lame..
lagi sekali air mati aku nak menitik..
aku tak tahu la nak cerita macam mana perasaan aku tyme 2..
mis masih juga dengan keputusan dia...
aku kena kembali ke group asal aku...

mana la aku nak letak muka aku ne...
malu seyh...malu sesangat ngan budak2 group lame aku 2..

tapi aku gagahkan juga tuk masuk group tu..
demi masa depan aku....
dah la aku tak kenal dyorg tu sangat..
sume dak ex-foundation....
antara dyorg memang dah rapat la...
aku ne yang terkontang-kanting sorang...
benci betul la...

aku try la juga tuk bagi pape pendapat..
aku tak nak la dyorg pikir aku yang bukan2 lagi...
tapi aku memang banyak senyap jela...
berbeza betul aku dengan group yang sebelum tu...

aku bukan ye apa...
aku tak berapa suka ngan dak2 ex-foundation ne..
bukan semua la..
segelintir yela...
dyorg ne pikir macam dyorg 2 bagus sangat je..
sume perfect..dyorg lagi hebat.lagi pandai..
tak ada makna yer..
ingat bila dah duduk lame kat sini...
korg leh tunjuk kerek r...pirahhh...

kami ne bayar jugak..
same je ngan korg...
tak payah la nak tunjuk belagak...

mintak maap la kalu ada sape2 terasa dengan apa aku post kali ni..
aku nak luahkan je apa yang telah lame terbuku dalam hati aku ne...

tapi bukan aku je rasa macam tu..
sp2 yg dalam batch ktorg...
sume meluat dengan golongan2 ne..
tolong r jadi matured..
umo masing2 dh menjangkau 20-an..

hari isnin lepas memang aku badmood..
sume ne gara2 kena masuk group asal aku...

apa aku harap...
hari2 yg mendatang akan lebih baik dari hari2 yang sebelum ne.. 






9 comments:

da name is jaa zulaikha said...

eishh cik kepa...sbnrnye cite x sdh kam...jd sdh tramat pas bace..cayok2!!! kepa can do it!!
org x pasan pn tuh cik kepa tyme mis gtau tuh..okey la tuh!

afnan89 said...

aku sokong sgt la ape yg kamu cte psl dak2 ex foundation ni..
aku pn da lme b'perasaan sme mcm kamu..
tau la diorg da pnh bljr sblm ni..
ps2 nk kerek2 plak..
kn?

tp, ape2 pn, kte kne tnjuk yg kte lg hbat drpd diorg..
bru r diorg x kerek sgt kn..

ape2 pn hari semalam mjadi kenangan, hari ini mjadi kenyataan, hari esok mjadi harapan..
k?
smoga hari2 yg mendtg m'bwe kebaikan...

Judiene said...

cian ko ek..
xpe2..
sabo..
huhuhu~

haifa said...

kak jaa~~
hehe...sek bek tyme 2 org pakai spek..
klu x, msti kak jaa prsn mte org b'air..
wat malu jer..huhu..

afnan89~~
xtaw la afnan...
xtaw nk 2juk hebat mcm mn..
dyorg mmg dah conquer uniten ne..
xde pe leh wat pown..
urm..

judiene~~
mmg tgh b'sabo la ne..
huhu..

eh...
org dh jd follower ko la..
watpe bg link 2 lg?

safri@chaie said...

huh.. sedey sugguh cerita cik haifa ni..

mengalahkan cite jejak kaseh..

hehe.. gurau je..

lek2.. tenang je ek.. baru kiut..

bole ek cmtu?

f@r@h said...

haifa...not all ex-foundation bad k gal?? ade sorang ni ok je..takkan housemate sendiri pun x suke??hehehe..ape2pun kesian haifa ye..xpe ye,bknnye ade org perasan pun..bawa bersabar...

haifa said...

safri@chaei~~

jahat r ko chaei...
xnk r kwn..huhu..
org mmg kiut pn..klu xtenag lg kiut..
hua3x...:p


farah~~

xde la...mn ad xske la..
klu x, xkn la leh duk 1 umah..
segelintir je..aseye ko pn leh taw kot golongan mn 2...

elya~nadia said...

cen!!!!

kuatkn smngat kamu!!!

itu sume dugaan k..

chaiyok2!!!!!

anggapla tue sume lalat2 jerk.. n cen akn dpt mnangkis mereka sume!!! yeah!!!!

haifa said...

hehe..
maksih el..
susah je m'jerit..
cbut ank tekak kang xpsl2 org kna ganti..
hoho..:p

nti nk bli raket lalat 2 la..
sng skit..hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...