May 19, 2009

~COUPLE ITU HARAM~




peah : haifa, ko ada pkwe x?

haifa : pakwe??tak ada lar..nape?

peah : bior betoi ko tak ada pakwe??tak caya la aku..macam pelik jer..

haifa : laa..betul la..nak tipu watpe..ape yang pelik yer?

peah : pelik la..sume orang ada pakwe..ko sorang je tak ada..

haifa : no komen la...


pelik ke tak ada pakwe??pelik ke?pe pendapat korang....

title aku pon dah agak hot..so, aku nak hotkan lagi suasana blog ne..

couple itu haram...sebab tu aku tak couple..aku ne anti-couple..tapi tak ada la sampai aku kuarantinkan diri aku dari budak2 yang couple..jenuh la macam tu..tak boleh berkawan la macam tu..

gejala sosial yang melanda muda-mudi sekarang ni memang tak dapat dibendung..memang boleh dikira dengan jari la muda-mudi yang tidak bercouple..betul tak??

kadang2 tu mereka amat sangat tahu couple tu haram..tapi wat donno jer..nak jugak teruskan hubungan yang haram tu..tapi bila melibatkan perkara yang haram seperti arak o makan babi...kalut2 cuba sungguh2 tuk elakkan diri dari mende tu..

aku ada terbaca satu artikel kat aibob n masa kat matric dulu pon aku pernah terbaca artikel tu..dimana seorang lelaki ini pernah bercouple..tapi couple mereka ne berbeza sikit..bak kata dalam majalah I hubungan anta-anti..mereka tak couple macam couple2 biasa..yang tak lekang dengan i luv u..i miss u..sume2 tu la...couple jenis tu memang confirm la keharaman yer...mereka berbeza..selalu bagi2 tazkirah..selalu ingatkan pasal solat...konon yer dengan berbuat demikian, mereka sudah terlepas dari maksiat..tidak sama sekali..zina itu ada banyak jenis..zina mata, zina mulut, zina perbuatan..n hati juga boleh berzina dengan mengingati, merindui, membayangkan pasangan kita itu..

n dipendekkan cerita..lelaki ne menguatkan semangat yer tuk break ngan awek dia tu..mana tak ye..dah sayang giler2 katekan..dah pikir sampai nak kawin..sapa la sanggup nak wat macam tu..kalu aku pon aku tak sanggup...tapi memang tabik la kat lelaki ne..demi bukti ketaqwaan dia kepada Allah..sepatutnya kita(kita?eh...aku tak couple yer..) wat macam tu la..
(korang cari la artikel 2..best..boleh menginsafkan kite)

Alhamdulillah...aku tidak terjebak daripada maksiat2 ne..Allah melindungi aku daripada bercouple..memang aku bersyukur giler..aku pohan mudah-mudahan Allah terus melindungi aku dari melakukan maksiat..maybe juga sebab tak ada sape nak aku..huhu..tak ada sape pown penah ajak aku couple..haha...lawak je..tapi memang betul la..kalu ada pown aku tak terima pon...hoho..

best sangat ke bercouple?bagi aku tak ada makna yer couple ne..menyesakkan otak jer..menganggu hidup..eii...aku tak dapat bayang la kalu aku tercouple..

takut gak...sekarang aku berapi-api tak nak couple..nanti tiba2 plak aku couple..aduh..masalah ne..korang ingat2kan la kau supaya jangan couple ea..hehe..

so, sesiapa yang nak kawin ngan aku pastikan la diri tu tak pernah bercouple..tak pernah dimiliki oleh sapa2 sebelum ne..aku tak mahu kawin ngan bekas2 orang..sebab aku tak pernah jadi bekas orang lagi..hohoho..berlagak betul..ada lagi ke ciri2 jejaka begini di dunia ne?huhu...

kawan-kawan...

ingatlah...setiap perbuatan yang kita lakukan di dunia ni ada pembalasannya..walau sebesar zarah sekali pon..Allah itu maha penyayang..pintu taubat sentiasa terbuka untuk hamba-hamba-Nya..kembalilah kita ke pangkal jalan..dan sentiasalah kita saling ingat-mengingati amar ma'aruf nahi mungkar..





11 comments:

ezzah_puteri said...

..u rite!!

..single is better..

..no kapel2!!

..yee~~

afnan89 said...

alhamdullilah ko x kapel..
tp, jgn la smpai anti kapel..
ape2 pun, aku doakan agar ko bertemu dgn laki yg baek..
aminn...

arby89 said...

no comment. hehehe

Judiene said...

hu3..
seb bek aku xde kapel lg..
selamat dunia akhirat..
ha3..
bagos epa, bagos..

safri@chaie said...

epa....

jejaka yg ko cari tu tggal 3org je skg ni...

p, sorg da nak kawen..

sorg lagi da meninggal..

sorg lagi aku la... huahua...

haifa said...

ezzah~

btul3x..
bak kate ipin..hehe..
HIDUP SINGLE!!!


afnan89~

dah mmg anti..nak wat gane..hehe..
org pon doakan ko dpt isteri yg solehah nti..
amin..


arby89~

pe no2 komen??
xde komen jgn komen..
hehe...grau jer..:p
jgn mare ye bro..keh3x..

haifa said...

judiene~~

owh..xkapel gak ek?
leh la join de grup..
hehe..


chaei~~

hah??yeke??
mmg tgl ko sorg jela kat dunia ne?
urm...leh la.
drpd xde lgsg..
hahaha....caya la chaei.
xtaw plak ko xpenah kapel..
hehe..:p

safri@chaie said...

haha...
tu r ko xtaw..
ko xpenah kapel??
tpu r..
abes tu katik sape??
haha

haifa said...

katik??
xmen r budak kecik 2..
xde yg laen ke??
isyh3x..

Anonymous said...

milah tu sape?

haifa said...

milah 2 adlh milah...
hahaha..
tibak je milah..
ntah sp2 tah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...