March 8, 2009

~KEPENATAN MELAMPAU~

3 hari ne leh kata aku tak duduk diam....kuar rumah pagi..balik umah malam..dah macam pe jer..penat giler..nak update blog pon tak sempat...huhu..

KHAMIS(5 Mac 2009)
  • product (project marketing) ktorg sampai..dari perak nun..buka-buka je kotak......urm.....tercenggang, tercenggang, tercanggung...pebenda ne?tak seperti digambarkan pon....tu la pasal..tergesa-gesa sangat (salah sorang member group ktorg).nak cepat ciap konon..tengak la hasil ye...buntu kepala otak...
  • malam tu jugak aku ngan aqish pikir nak tukar wat product lain..mampos la kalu nak guna barang tu jugak..ntah bape jela markah project nati...macam-macam la dipikir..tepon orang lain juga..suh dyorg sumbang idea..
  • pikir punya pikir....dapat la idea..buat beg yang boleh jadi baju hujan..hebat x?hehe...try la design2..dapat la gambaran nak wat gane...

JUMAAT(6 Mac 2009)

  • petang tu ada replacement clas...masuk class lambat setengah jam..giler tul..tak penah dibuat..problem ye tak taw class kat mana..teruk kan..hehe..
  • abis je clas terus pergi bandar..nak cari tailor..bincang pasal product tu la..
  • pusing la "bandar muadzam shah" ne cari tailor...masuk la satu kedai..terang-terang kat tailor tu..dia tak sanggup buat plak.penat je terang...menghabiskan air liur jer..
  • macam dah give up skit tyme tu...yela..ada ke tailor yang sanggup buat benda merepek macam tu...ntah kehape jer..
  • tak pela...try je lagi 1 kedai....alhamdulillah...ada juga orang sanggup buat..nama kedai tu "Mustaffa Tailor"...kalu datang muadzam, mai la kedai tu ye...buat lawatan sambil belajar..
  • lepas bincang-bincang dengan dia...banyak juga barang kena beli ne..kat "bandar muadzam shah" ne memang kompem la tak de...huhu..sayang sungguh aku kat "bandar muadzam shah" ne..
  • aku ngan aqish decide..sok pegi segamat..nak pegi kuantan jauh sangat..duit pon bukan ye ada sangat.

SABTU(7 Mac 2009)

  • kena la bangun awai pagi ne..dalam pukul 7 kot bangun..sebab ye bas ke segamat ada kul 8 a.m ngan 2 p.m je...malas gile nak bangun..semalam punya penat pon tak abis lagi..
  • aqish dah la tak berapa nak sihat..cian kat dia..tapi tak pe kot..ariel ada ikut...semangat dia ada..sihat terus lar..hehe..
  • sampai je segamat sume jadi blurr...mana penah sampai segamat ne..ne la 1st tyme..naseb baek la aqish penah datang..taw la juga selok-belok segamat ne..boleh la...tibai jela...janji barang-barang product tu ketemu..
  • pusing la 1 segamat tu..semata-mata nak cari kain baldu ngan zip putus..penat giler..berjalan kaki..rasa nak cramp je kaki-kaki ne...huhu...
  • tapi sambil nyelam kita minum air yer...hehe...sume kedai ktorg masuk..tambah-tambah kedai cenderamata...tak leh tahan tengak bear2 yang comei 2...bila la nak dapat bear?tak ada sapa-sapa ke nak bagik?huhu..
  • dalam pukul 6 ktorg bertolak balik...naseb baek dapat sume barang..kalu tak, tak taw la jadi pe..kepala aku sakit giler..maybe sebab berpanas kot..
  • sampai je muadzam aku muntah kat toilet..memang tahap critical punya sakit kepala..rasa nak pecah...aku terus balik umah n tido...pastu ada gangguan plak..
  • aku lari terus pegi umah aqish..sambung tido kat situ..haha..kadang-kadang kita kena merempat juga..demi hidup sempurna.. 

AHAD(8 Mac 2009)

  • abg mus (empunya mustaffa tailor tu) suh datang pukul 9 kedai dia..dia cakap pekerja dia akan tolong ktorg buat benda tu..
  • tapi 9.30 a.m ktorg baru sampai kat kedai tu..nasib baik la abg isa (pekerja abg mus) tak datang lagi..dia ne la yang akan tolong ktorg buat benda merepek tu..
  • bila dia datang je trus stat wat keje..ukur, potong, jahit....cian dekat dia..jadi mangsa ktorg plak..hehe...tapi memang terima kasih banyak2 la kat dyorg..kalu dyorg tak tolong memang tak taw la nak cari sape lagi..
  • dari pagi sampai malam ktorg buat benda tu..macam tak caya je leh jadi benda tu dalam sehari..hebat tul ktorg...nak riak jap..hehe..
  • penat jangan nak cakap la...tapi aku sempat lagi nak tulis blog ne..nak luahkn segala benda..ne la kegunaan blog kn?haha...
  • sok kna bgun awai lagi...7.30 a.m dah kena ada kat wisma...ready tuk perarakan maulidur rasul....penat lagi tu..penat..penat..penat...tapi yg ni tak pela..aku sendiri yang nak join....
  • lusa ada quiz law plak..haprak tak baca lagi..dah la sampai 4 chapter pulak 2...tak taw la.....hentam cromo jela..huhu..

Ne la cerita 3 hari di hujung minggu aku...penat sangat2..nasib baik la aku ngan aqish tak balik kampung..yang lain sume balik..ciap la korang..pasni punya keje (hard copy n slaid show) korang plak buat..ktorg nak relax..hahaha..padan muka..sape suh balik tyme2 desperate macam ne..

2 comments:

nenek™ said...

mmg jrg org yg nk tlong wt projek2 skolah ni..hahaha..klu ada yg tlong tu,mmg hati die dh baik gle r

haifa said...

manyak la projek sekolah ko..
dak sekolah xde ye kna wat mend2 merapu ne..
huhu..tapi bro 2 mmg baek r..
serius..pelik jgk mula2 yer..haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...